2019 YKS Ek Yerleştirme Sonuçlarına  Göre Üniversitemize Yerleşen Adayların Dikkatine

Sevgili öğrencimiz

Her yıl katlanarak artan binlerce öğrenci arasından seçilerek üniversitemize yerleştirilmiş bulunmaktasınız. Sizleri içtenlikle kutlar göstermiş olduğunuz başarının devamını dileriz. Kayıt işleminizin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

Üniversitemizi kazanan adayların kayıt işlemleri 23 – 27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.
PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile 23 – 25 Eylül 2019 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabileceksiniz. İşlemlerinizi www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altında açılacak olan ‘Üniversite E-Kayıt’ seçeneğini tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.
Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

İsteyen öğrencilerimiz kayıt işlemleri için birim öğrenci işlerinde 23 – 27 Eylül 2019 tarihleri arasında şahsen başvuru yapabilirler.

NOT : YKS ile Üniversitemize yerleşen ve askerlik sorunu olan (Yaş haddi, kaçak durumu vb.) erkek öğrencilerin kayıtları yapılacak ancak Askerlikle ilgili sorunu ortadan kalktığını belgeleyene kadar öğrenime devam ettirilmeyecek olup izinli sayılacaklardır.

KAYIT İŞLEMLERİNİ KAYIT MERKEZİNDE YAPTIRACAK ÖĞRENCİLERİMİZ GELİRKEN AŞAĞIDAKİ BELGELERİ GETİRMEK ZORUNDADIRLAR

• Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi ve fotokopisi
  • Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

NOT 1: Öğrenciler aynı anda 2 önlisans yada aynı anda 2 lisans programında kayıtlı olamazlar. (Kontenjan sınırlaması olmayan Açık ve Uzaktan öğretim programları hariç) Üniversitemizde bir Önlisans programını kazanmışsanız ve halen bir Önlisans programında kayıtlı iseniz kayıt yaptıramazsınız. Üniversitemizde bir Lisans programını kazanmışsanız ve halen bir Lisans programında kayıtlı iseniz kayıt yaptıramazsınız. Mutlaka kayıtlı olduğunuz programdan ilişiğinizi kesmiş olmanız gerekmektedir.

NOT 2: Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNE YERLEŞEN ADAYLARIN DİKKATİNE

Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon programlarını kaydolan öğrencilerimizin, 2019-2020 eğitim öğretim yılı başladığında birim öğrenci işlerine teslim edilmek üzere tam teşekküllü bir hastaneden Heyet Raporu almaları gerekmektedir.